Samen vooruit!

Wij staan u bij met raad en daad, op een professionele manier, tot u uw vooropgestelde doelstellingen hebt bereikt.Samen vooruit!

Volwassenenonderwijs - CVO Handelsschool Aalst


Proclamatie 2015


NIEUW - Noors via Google-hangout start op 1 oktober 2015

Ons cenrum ontwikkelde een pakket Noors via Google hangout. Via Google hangout creëren we een klassituatie vanop afstand. Je kan deelnemen aan de les vanuit gelijk welke plaats op de wereld. Google hangout is een tool die gratis ter beschikking wordt gesteld door Google. Je moet enkel beschikken over een PC, tablet of smartphone en een internetaansluiting. Activering van Google+ is wel noodzakelijk om Google hangout te kunnen gebruiken.

Op vaste, afgesproken tijdstippen wordt er ingebeld en kan de les starten. Iedereen kan aan bod komen om te spreken, wat toch heel belangrijk is in het verwervan van een taal. Bovendien kunnen er ook documenten worden uitgewisseld en kunnen taken en testen worden ingediend en verbeterd.

De prijs per deelnemer voor het pakket Noors via Google-hangout is € 370,00 voor 60 uren onderwijs online en dit in rechtstreeks contact met de lesgever en de medecursisten, cursusmateriaal en het toezenden van 5 opdrachten, de correctie en de remediëring door de lesgever.

De cursus start op 1 oktober 2015. Er moeten wel minimum 6 deelnemers zijn ingeschreven. Voor meer informatie mail je naar stany.meskens@g-o.be.

Elektronisch inschrijven kan via dit formulier. Het ingevulde document mail je naar kristel.ardyns@g-o.be en de betaling regel je via overschrijving. Kristel schrijft je in zodra wij de betaling zien verschijnen en dan zal de inschrijvingsfiche in tweevoud per post worden bezorgd. Eén exemplaar moet getekend worden teruggestuurd.


Ons nieuwe aanbod exclusieve talen via contractonderwijs vanaf 21 september 2015

Raadpleeg ons nieuwe aanbod exclusieve talen via contractonderwijs voor de periode september 2015 - februari 2016:

Luxemburgs 1 - NIEUW

IJslands 1

IJslands 2

Noors 1

Noors 2

Tsjechisch 1

Litouws 1

Vanaf nu kan je voor het contractonderwijs reeds elektronisch inschrijven via dit formulier. Het ingevulde document mail je naar kristel.ardyns@g-o.be en de betaling regel je via overschrijving. Kristel schrijft je in zodra wij de betaling zien verschijnen en het enige dat je dan nog moet doen, is de inschrijvingsfiche even komen tekenen voor de eerste les.

Vanaf 1 juni 2015 kan je ook inschrijven op het secretariaat van de hoofdzetel van ons centrum, Keizersplein 19 te 9300 Aalst en dit van maandag tot en met donderdag, telkens van 16u30 tot 21u.

Je kan vanaf 18u gratis parkeren op de parking Keizershallen. Deze parking heeft een rechtstreekse toegang tot ons centrum.

Deze cursussen starten in de week van 21 september 2015.


De Portugese vrienden organiseren een etentje!


Lezing over dierenbescherming in Griekenland

Op donderdag 28 mei 2015 om 18u15 in lokaal P10 organiseert ons centrum een lezing over dierenbescherming in Griekenland. Ze brengt actuele informatie over de huidige situatie, knelpunten en acties, maar legt ook een link naar dieren in het het oude Griekenland.

Cursisten krijgen ruim de kans om vragen te stellen. Voertaal voor de lezing en de vraagstelling is Grieks. Ook cursisten van de andere jaren Grieks worden op deze avond uitgenodigd.

Gastspreker is Vicky Stratigaki en zij is post-doctoraal assistent aan de Universiteit van Gent.

Deze activiteit is gratis en inschrijven is niet nodig.


Elektronisch inschrijven en elektronisch leerplatform

Elektronisch inschrijven kan je via dit formulier. Het ingevulde document mail je naar kristel.ardyns@g-o.be en de betaling regel je via overschrijving. Kristel schrijft je in zodra wij de betaling zien verschijnen en het enige dat je dan nog moet doen, is de inschrijvingsfiche even komen tekenen voor de eerste les.

Na inschrijving kan je je als cursist registreren op ons elektronisch leerplatform via 'Aanmelden' in de rechterkolom op deze website. Je registreert je eerst als nieuwe cursist en duid de door jou gekozen opleiding aan. Je kan ook al jouw paswoord wijzigen in 'Mijn profiel'. De betrokken leerkracht zal jou toevoegen aan de klaslijst en vanaf dan kan je het platform gebruiken.

Veel succes in de opleiding!


Ons centrum nam deel aan de Scandinavische beurs in Almere

In het weekend van 24 en 25 januari 2015 nam ons centrum deel aan een Scandinavische beurs in Almere (Nederland). Wij zijn dan ook het enige centrum in de Benelux dat alle Scandinavische talen aanbiedt.

De bezoekers van deze beurs (vooral Nederlanders, Belgen en Duitsers) hebben vage tot concrete plannen om te emigreren naar Noorwegen of Zweden.

Voor de bezoekers met concrete plannen om naar Noorwegen te verhuizen, hebben wij een pakket Noors via Google hangout ontwikkeld. In de aanloop naar een verhuis naar het buitenland hebben mensen niet altijd de tijd om de taal van het toekomstige land aan te leren. Op deze manier kan dit ook nog wanneer ze al ter plekke zijn.

Via Google hangout creëren we een klassituatie vanop afstand. Je kan deelnemen aan de les vanuit gelijk welke plaats op de wereld. Google hangout is een tool die gratis ter beschikking wordt gesteld door Google. Je moet enkel beschikken over een PC, tablet of smartphone en een internetaansluiting. Activering van Google+ is wel noodzakelijk om Google hangout te kunnen gebruiken.

Op vaste, afgesproken tijdstippen wordt er ingebeld en kan de les starten. Iedereen kan aan bod komen om te spreken, wat toch heel belangrijk is in het verwervan van een taal. Bovendien kunnen er ook documenten worden uitgewisseld en kunnen taken en testen worden ingediend en verbeterd.

De prijs per deelnemer voor het pakket Noors is € 370,00 voor 60 uren onderwijs online en dit in rechtstreeks contact met de lesgever en de medecursisten, cursusmateriaal en het toezenden van 5 opdrachten, de correctie en de remediëring door de lesgever.

De cursus start op 1 oktober 2015. Er moeten wel minimum 6 deelnmers zijn ingeschreven. Voor meer informatie mail je naar stany.meskens@g-o.be.


Verhoging van het wettelijk vastgelegd inschrijvingsgeld

De Vlaamse regering besliste om het wettelijk vastgelegd inschrijvingsgeld te verhogen voor alle opleidingen in het volwassenenonderwijs die starten vanaf 1 januari 2015.

Het wettelijk vastgelegd inschrijvingsgeld bedraagt vanaf dan € 1,50 per lestijd in plaats van € 1,15 per lestijd. Deze verhoging van € 0,35 per lestijd zal het centrum echter integraal moeten afstaan aan de Vlaamse overheid in het kader van de geplande besparingen en zal het centrum dus niet kunnen aanwenden voor haar eigen werking.

Onze cursisten mogen er echter gerust in zijn dat we niettegenstaande alles in het werk zullen stellen om verder kwaliteitsvol onderwijs aan te bieden.


Niet te missen activiteit in 2016!

Noteer alvast deze datum in je agenda:

donderdag 5 tot en met zondag 8 mei 2016 - uitstap naar het mooie Krakau in Polen met bezoek aan Auschwitz en Birkenau (meer info volgt later)

Ons centrum bezocht opnieuw Flanders Fields en was sterk onder de indruk...

Op zaterdag 22 november 2014 hebben we onze tocht door Flanders Fields verder gezet met een zeer boeiend programma dat we hebben afgesloten met het bijwonen van de Last Post en het neerleggen van een rouwkrans namens ons centrum.

Binnenkort sfeerbeelden van deze onvergetelijke dag!

Lees meer


Verkiezingen nieuwe schoolraad

Vanaf 1 april 2015 moet een nieuwe schoolraad worden geïnstalleerd. De verkiezingen hiervoor werden georganiseerd van 1 tot en met 12 december 2014.

We doen ook een warme oproep aan al onze cursisten om kandidaten aan te reiken voor coöptatie in deze schoolraad.

De documenten hiervoor kunnen op eenvoudige vraag worden verkregen op het secretariaat.


Exclusief voor lezend Vlaanderen: ontmoeting met Arne Dahl op donderdag 2 oktober in het Belfort in Aalst

Exclusief voor lezend Vlaanderen: ontmoeting met Arne Dahl op donderdag 2 oktober in het Belfort in Aalst

De Zweedse misdaadauteur Arne Dahl bracht een exclusief bezoek aan ons land. Hij kwam ons zijn nieuwste boek “Woede” voorstellen, het tweede deel van de nieuwe Opcop-thrillerreeks.

In een onderhoudend gesprek met John Vervoort, literair recensent van De Standaard en Het Nieuwsblad, kwamen we meer te weten over leven en werk van deze interessante man.

Nadien was er tijd voor een babbel en een fotomoment met de auteur.

 

 

(foto: Sara Arnald)


Eddie the Eagle opende het cursusjaar 2014-2015 op dinsdag 2 september 2014

Eddie 'The Eagle' Edwards heeft onder grote persbelangstelling ons cursusjaar 2014-2015 officieel geopend.

Eddie The Eagle

De sympathieke Britse oud-schansspringer heeft onze cursisten en genodigden getrakteerd op een boeiend relaas van zijn leven. Op zijn eigen ontwapenende manier motiveerde hij alle aanwezigen om hun dromen na te jagen, net zoals hij dat gedaan heeft.

Voor een sfeerverslag van deze memorabele avond door de regionale zender TV-Oost, kan je hieronder klikken:

http://www.tvoost.be/nl/2014-09-03/eddy-the-eagle-opent-schooljaar-in-aalst/

 


Startschot Portugese Vereniging CVO Handelsschool Aalst!

Dinsdag 27 mei 2014 gaven we het startschot van onze nieuwe Portugese vereniging.

Lees meer


De vakgroep Engels bezocht 'In Flanders Fields'

De vakgroep Engels bezocht op zaterdag 30 november 2013 het mooie Ieper. Er werd een bezoek gebracht aan het vernieuwde 'In Flanders Fields' museum.

Nadien loodste een stadsgids de deelnemers rond in de stad met als rode draad de Eerste Wereldoorlog.

Om 20u. werd de Last Post bijgewoond en een rouwkrans van ons centrum neergelegd. Dit als symbool van het belang dat ons centrum hecht aan het blijvend herinneren van de opoffering van velen voor de vrijheid die wij nu genieten.

In Flanders Fields

Lees meer


Kim Phuc opende plechtig ons nieuwe cursusjaar!

Volwassenenonderwijs

CVO Handelsschool Aalst is een centrum voor volwassenenonderwijs. Volwassenenonderwijs wordt vaak omschreven als avondonderwijs. 

Bekijk zeker en vast de info pagina voor volwassenenonderwijs voor alle informatie die u nodig zou hebben.