Samen vooruit!

Wij staan u bij met raad en daad, op een professionele manier, tot u uw vooropgestelde doelstellingen hebt bereikt.Samen vooruit!

Volwassenenonderwijs - CVO Handelsschool Aalst


Atheneum in Denderleeuw wint tekenwedstrijd rond vrede

De Basisschool van het Atheneum in Denderleeuw heeft de hoofdprijs van onze Tekenwedstrijd rond Vrede gewonnen. Zij gaan aan de haal met het begeleid bezoek aan Kazerne Dossin voor alle klassen van hun school die deelgenomen hebben aan onze wedstrijd.


Raadpleeg nu reeds ons aanbod talen voor het cursusjaar 2017-2018

Je kan nu reeds het nieuwe aanbod DuitsEngels, GrieksHongaars, Italiaans, Japans, Portugees, Russisch en Spaans voor het cursusjaar 2017-2018 consulteren.


Taaltafels 24 maart 2017 waren een groot succes!

Op vrijdag 24 maart 2017 organiseerden de vakgroepen Spaans, Engels, Italiaans en Portugees hun Taaltafels.

Tijdens deze Taaltafels kregen de cursisten de kans om naar hartenlust te communiceren met verschillende moedertaalsprekers. Een praatje slaan met een moedertaalspreker is in België immers niet evident.

Om ervoor te zorgen dat de cursisten niet hoefden te wachten op hun jaarlijkse vakantie of op hun zakenreis om hun kennis bij te schaven, hebben we meer dan 20 sprekers uitgenodigd uit alle hoeken van Europa en Amerika! Een uitgelezen kans om alles in de praktijk toe te passen!

De 120 deelnemers hebben er een aangename en interessante avond opzitten!


Gratis persoonlijke Office 365-account bij inschrijving voor een cursus toepassingssoftware

Bij inschrijving voor een cursus toepassingssoftware in de 2e module van dit cursusjaar bieden wij gratis een persoonlijke Office 365-account aan.

Voor de duur van het cursusjaar heb je gratis toegang tot de Office 365-omgeving en kan je Office 2016 op je eigen computer downloaden.

Bovendien krijg je, indien nodig, ondersteuning via een helpdesk.

Verkiezingen nieuwe schoolraad (vanaf 1 april 2017)

De verkiezingen voor de schoolraad zijn ondertussen achter de rug en dus zijn de leden bekend die ons centrum zullen vertegenwoordigen in dit overleg- en adviesorgaan:

Voor de cursisten zijn dat:

Vera Moreels (cursiste Spaans)

Elsie Smekens (cursiste Italiaans)

Eddy Van De Velde (cursist Spaans)

Voor de collega's zijn dat:

Carla Nijs (coördinator en leerkracht toepassingssoftware)

Barbara Tollenaere (adjunct-directeur)

Ignace Wils (verantwoordelijke beeldvorming en vormgeving)

Wij wensen hen veel succes bij de invulling van hun mandaat!


Bibliotheek

De bibliotheek voor onze cursisten Spaans en voor onze leerkrachten is online.

Lees meer over onze bibliotheek


Oilsjtersen Diksjoneir

Onze collega Jan Louies, die in ons centrum Oilsjters geeft, heeft de derde editie voorgesteld van zijn Oilsjtersen Diksjoneir. Dat is een omvangrijk naslagwerk van een 8000-tal Aalsterse dialectwoorden en hun betekenis, geïllustreerd met verschillende authentieke foto’s uit het Aalsterse.

Het boek wordt uitgegeven door Flying Pencil, kost € 29,00 en is verkrijgbaar bij Standaard Boekhandel.

Als je het woord 'okkozjeprot' wil toevoegen aan je Oilsjterse woordenschat of als je wil weten of je iemand aan de haak kan slaan met deze openingszin: "Goi etj e gezicht ver een verzozje op te gieten.", kan je nog steeds inschrijven voor de basismodule Aalsters die start op donderdag 9 maart 2017.

Meer info vind je op: www.leerwatjewil.be en www.oilsjtersen-diksjoneir.be.Aanslagen in ons land op dinsdag 22 maart 2016

Een zwarte dag in de Belgische geschiedenis! Wat we op dinsdag meemaakten, is ongezien in ons land.

Onze gedachten blijven uitgaan naar de vele slachtoffers en hun families.

Namens CVO Handelsschool Aalst

Stany Meskens

 


Opstart cursus Oilsjters groot succes!

Op donderdag 25 fabruari 2016 ging de eerste les door van onze nieuwe cursus Oilsjters en dit onder grote persbelangstelling. Er waren TV-ploegen van VRT, TVOOST en Aalst TV. Verder waren Radio 2, Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad en De Streekkrant aanwezig. Eerder die week waren we al te horen bij Jan Hautekiet op Radio 1. Je kan al deze reportages bekijken en beluisteren via onze Facebookpagina.

Mis geen enkel nieuws over ons centrum, onze cursussen en onze interessante activiteiten via onze Facebookpagina! En als je ons leuk vindt, mag je dat zeker laten blijken...


Zonder woorden...Pedagogische studiedag 5 oktober 2015 met als thema: "VISIE 2020"

De betekenis en zin van een goed geformuleerde missie zette iedereen op het juiste spoor. Hierna gingen we over tot de duiding van de term VISIE. In een visie(tekst) formuleren we onze ambities en doelen voor een periode van 5 jaar. Ons centrum ziet de visietekst als een relevant en inspirerend werkdocument voor alle medewerkers, cursisten en belanghebbenden.

We stelden onszelf twee vragen in 8 beleidsdomeinen. De eerste vraag zocht naar de betekenis van elk domein voor de aanwezigen. Als antwoord op de tweede vraag zochten we de kijk van de medewerkers op die domeinen voor 2020. De debatten in de werkgroepjes kregen hun neerslag op een regen van Post-It's, geplakt op de opgestelde pancartes.

Deze opvattingen en ideeën werden mee verwerkt, door de beleidscel, in de finale visietekst. In het beleidsplan wordt deze informatie concreet gemaakt in duidelijke doelstellingen.

Bekijk hier de inleidende presentatie en de foto's van deze studiedag.


Op zaterdag 5 december 2015 trokken we voor het derde jaar op rij naar de Westhoek


Sally Becker (The Angel of Mostar) opende ons cursusjaar 2015-2016

Het is ondertussen een traditie in ons centrum voor volwassenenonderwijs: het cursusjaar wordt op gang getrapt door een opmerkelijke persoonlijkheid, die wereldwijd zijn of haar sporen heeft verdiend in deze of gene sector. Dit jaar heeft onze school gekozen voor Sally Becker, wereldwijd bekend als “the Angel of Mostar”.

Deze Britse heeft tijdens de Joegoslavische burgeroorlog  dankzij haar weergaloze moed het leven gered van honderden kinderen en hun families die vast zaten in het oorlogsgebied. Ze is erin geslaagd om hen vanuit de frontlinie naar veiliger oorden te brengen en hen de nodige medische zorgen toe te dienen. Toen het conflict escaleerde en andere hulporganisaties aarzelden of zich terugtrokken, ging zij vastberaden door. Zij bleef helpen waar ze kon, terwijl iedereen afhaakte, met gevaar voor haar eigen leven.

Ook na de oorlog bleef mevrouw Becker zich samen met andere vrijwilligers belangeloos  inzetten voor oorlogsslachtoffers.

In 2009 werd ze ambassadrice voor “For Children of Peace”, een multireligieuze liefdadigheidsorganisatie die zich inzet voor verzoening, vriendschap en vertrouwen tussen Israelische en Palestijnse kinderen en ze kreeg ook verschillende onderscheidingen voor haar uitzonderlijke moed.

In 2012 droeg ze samen met 7 andere verdienstelijke wereldburgers, waaronder Ban Ki-Moon, de Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties, de Olympische Vlag bij de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Londen.

In het huidige klimaat van onverschilligheid is haar moedige verhaal een inspiratiebron voor velen. Haar leven staat bol van kleine en grote heldendaden, maar haar bescheidenheid geeft haar verhaal nog meer cachet. Door haar uit te nodigen in ons centrum, hopen we haar motiverende boodschap nog bekender te maken, vooral bij onze cursisten.

De opening vond plaats op woensdag 2 september om 20u in CVO Handelsschool, Keizersplein 19 te Aalst.


ELEKTRONISCH INSCHRIJVEN


Elektronisch inschrijven en elektronisch leerplatform

Je kan elektronisch inschrijven via onze website.

Na inschrijving kan je je als cursist registreren op ons elektronisch leerplatform via 'Aanmelden' in de rechterkolom op deze website. Je registreert je eerst als nieuwe cursist en duid de door jou gekozen opleiding aan. Je kan ook al jouw paswoord wijzigen in 'Mijn profiel'. De betrokken leerkracht zal jou toevoegen aan de klaslijst en vanaf dan kan je het platform gebruiken.

Veel succes in de opleiding!


Ons centrum nam deel aan de Scandinavische beurs in Almere

In het weekend van 24 en 25 januari 2015 nam ons centrum deel aan een Scandinavische beurs in Almere (Nederland). Wij zijn dan ook het enige centrum in de Benelux dat alle Scandinavische talen aanbiedt.

De bezoekers van deze beurs (vooral Nederlanders, Belgen en Duitsers) hebben vage tot concrete plannen om te emigreren naar Noorwegen of Zweden.

Voor de bezoekers met concrete plannen om naar Noorwegen te verhuizen, hebben wij een pakket Noors via Google hangout ontwikkeld. In de aanloop naar een verhuis naar het buitenland hebben mensen niet altijd de tijd om de taal van het toekomstige land aan te leren. Op deze manier kan dit ook nog wanneer ze al ter plekke zijn.

Via Google hangout creëren we een klassituatie vanop afstand. Je kan deelnemen aan de les vanuit gelijk welke plaats op de wereld. Google hangout is een tool die gratis ter beschikking wordt gesteld door Google. Je moet enkel beschikken over een PC, tablet of smartphone en een internetaansluiting. Activering van Google+ is wel noodzakelijk om Google hangout te kunnen gebruiken.

Op vaste, afgesproken tijdstippen wordt er ingebeld en kan de les starten. Iedereen kan aan bod komen om te spreken, wat toch heel belangrijk is in het verwervan van een taal. Bovendien kunnen er ook documenten worden uitgewisseld en kunnen taken en testen worden ingediend en verbeterd.

De prijs per deelnemer voor het pakket Noors is € 370,00 voor 60 uren onderwijs online en dit in rechtstreeks contact met de lesgever en de medecursisten, cursusmateriaal en het toezenden van 5 opdrachten, de correctie en de remediëring door de lesgever.

De cursus start op 1 oktober 2015. Er moeten wel minimum 6 deelnmers zijn ingeschreven. Voor meer informatie mail je naar stany.meskens@g-o.be.


Verhoging van het wettelijk vastgelegd inschrijvingsgeld

De Vlaamse regering besliste om het wettelijk vastgelegd inschrijvingsgeld te verhogen voor alle opleidingen in het volwassenenonderwijs die starten vanaf 1 januari 2015.

Het wettelijk vastgelegd inschrijvingsgeld bedraagt vanaf dan € 1,50 per lestijd in plaats van € 1,15 per lestijd. Deze verhoging van € 0,35 per lestijd zal het centrum echter integraal moeten afstaan aan de Vlaamse overheid in het kader van de geplande besparingen en zal het centrum dus niet kunnen aanwenden voor haar eigen werking.

Onze cursisten mogen er echter gerust in zijn dat we niettegenstaande alles in het werk zullen stellen om verder kwaliteitsvol onderwijs aan te bieden.


Ons centrum bezocht opnieuw Flanders Fields en was sterk onder de indruk...

Op zaterdag 22 november 2014 hebben we onze tocht door Flanders Fields verder gezet met een zeer boeiend programma dat we hebben afgesloten met het bijwonen van de Last Post en het neerleggen van een rouwkrans namens ons centrum.

Binnenkort sfeerbeelden van deze onvergetelijke dag!

Lees meer


Exclusief voor lezend Vlaanderen: ontmoeting met Arne Dahl op donderdag 2 oktober in het Belfort in Aalst

Exclusief voor lezend Vlaanderen: ontmoeting met Arne Dahl op donderdag 2 oktober in het Belfort in Aalst

De Zweedse misdaadauteur Arne Dahl bracht een exclusief bezoek aan ons land. Hij kwam ons zijn nieuwste boek “Woede” voorstellen, het tweede deel van de nieuwe Opcop-thrillerreeks.

In een onderhoudend gesprek met John Vervoort, literair recensent van De Standaard en Het Nieuwsblad, kwamen we meer te weten over leven en werk van deze interessante man.

Nadien was er tijd voor een babbel en een fotomoment met de auteur.

 

 

(foto: Sara Arnald)


Eddie the Eagle opende het cursusjaar 2014-2015 op dinsdag 2 september 2014

Eddie 'The Eagle' Edwards heeft onder grote persbelangstelling ons cursusjaar 2014-2015 officieel geopend.

Eddie The Eagle

De sympathieke Britse oud-schansspringer heeft onze cursisten en genodigden getrakteerd op een boeiend relaas van zijn leven. Op zijn eigen ontwapenende manier motiveerde hij alle aanwezigen om hun dromen na te jagen, net zoals hij dat gedaan heeft.

Voor een sfeerverslag van deze memorabele avond door de regionale zender TV-Oost, kan je hieronder klikken:

http://www.tvoost.be/nl/2014-09-03/eddy-the-eagle-opent-schooljaar-in-aalst/

 


Startschot Portugese Vereniging CVO Handelsschool Aalst!

Dinsdag 27 mei 2014 gaven we het startschot van onze nieuwe Portugese vereniging.

Lees meer


De vakgroep Engels bezocht 'In Flanders Fields'

De vakgroep Engels bezocht op zaterdag 30 november 2013 het mooie Ieper. Er werd een bezoek gebracht aan het vernieuwde 'In Flanders Fields' museum.

Nadien loodste een stadsgids de deelnemers rond in de stad met als rode draad de Eerste Wereldoorlog.

Om 20u. werd de Last Post bijgewoond en een rouwkrans van ons centrum neergelegd. Dit als symbool van het belang dat ons centrum hecht aan het blijvend herinneren van de opoffering van velen voor de vrijheid die wij nu genieten.

In Flanders Fields

Lees meer


Kim Phuc opende plechtig ons nieuwe cursusjaar!

Volwassenenonderwijs

CVO Handelsschool Aalst is een centrum voor volwassenenonderwijs. Volwassenenonderwijs wordt vaak omschreven als avondonderwijs. 

Bekijk zeker en vast de info pagina voor volwassenenonderwijs voor alle informatie die u nodig zou hebben.