Cursus Deens

Locaties: CVO Handelsschool Aalst

Cursus Deens Aalst - cursusjaar 2016-2017

niveau 

dag 

lesmoment 

IG

VG

HB

totaal 

GVG

VVG 

1e jaar

 

18.15-21.25

€ 180

€ 5

€ 60

€ 245

€ 101

€ 65

Momenteel organiseren wij de cursus Deens 1 niet. Wij leggen wel een wachtlijst aan via een mailtje naar stany.meskens@g-o.be. Bij voldoende interesse kan de cursus volgend cursusjaar worden ingericht.


IG = inschrijvingsgeld, VG = verbruiksgoederen, HB = handboek, GVG = gedeeltelijk vrijgesteld van inschrijvingsgeld, VVG = volledig vrijgesteld van inschrijvingsgeld

Trekt de Deense cultuur je aan en wil je zelf vloeiend Deens spreken? Schrijf je dan nu in voor een cursus Deens. Op een leuke manier leer je de taal begrijpen, spreken, lezen en schrijven. Mooi meegenomen is dat het Deens erg veel weg heeft van het Nederlands. In een mum van tijd heb je deze prachtige Scandinavische taal onder de knie!

Lees de ervaringen van Anne, 1ste jaar cursus Deens

Waarom Deens leren?

Denemarken is hip! Schrijver Hans Christian Andersen veroverde de wereld met zijn beroemde sprookjes, filmregisseur Lars von Trier verwierf internationale faam met zijn omstreden films en Deense series zoals ‘The Killing' en ‘Borgen' zijn niet meer van onze televisieschermen weg te denken. Ook Deense merken zoals Lego en Carlsberg zijn inmiddels wereldwijde iconen, en het zogenaamde ‘Deense Design' scheerde op een paar decennia tijd hoge toppen. Denk maar aan het legendarische operagebouw in Sydney van de hand van de Deense architect Jørn Utzon. Redenen genoeg dus om een taalopleiding Deens te volgen!

Taalcursus Deens

Dat het Deens de officiële taal is van Denemarken, wist je ongetwijfeld al, maar wist je ook dat het gesproken wordt in andere landen zoals Noord-Duitsland, Groenland, de Faeröer en IJsland? Ongeveer 6 miljoen mensen spreken het Deens wereldwijd. Taalkundig ligt het dichter bij het Nederlands dan eender welke andere Scandinavische taal. Het Deens importeerde zelfs een aantal woorden uit het Nederlands en bevat bovendien enkele bijzondere kenmerken die je in geen enkele andere taal terugvindt, zoals de Deense ‘stød' (stoot). Wil je Deense topseries volgen zonder ondertiteling of plan je een reis naar Denemarken, dan zet je alvast een stap in de goede richting met een taalcursus Deens!

Geïnteresseerd? Schrijf je snel in.

Ik wil meer info

Locatie: CVO Handelsschool Aalst