Cursus Pools

Locaties: CVO Handelsschool Aalst

Cursus Pools Aalst - cursusjaar 2016-2017

niveau 

dag 

lesmoment 

IG

VG

HB

totaal 

GVG

VVG 

1e jaar

 

18.15-21.25

€ 180

€ 5

€ 50

€ 235

€ 91

€ 55

Momenteel organiseren wij de cursus Pools 1 niet. Wij leggen wel een wachtlijst aan via een mailtje naar stany.meskens@g-o.be. Bij voldoende interesse kan de cursus volgend cursusjaar worden ingericht.


IG = inschrijvingsgeld, VG = verbruiksgoederen, HB = handboek, GVG = gedeeltelijk vrijgesteld van inschrijvingsgeld, VVG = volledig vrijgesteld van inschrijvingsgeld

Polen telt 45 miljoen inwoners en is een land met een rijke geschiedenis. Bovendien heeft Polen een waardevol historisch en cultureel patrimonium. Om het contact met de inwoners van dit fantastische land te vergemakkelijken, biedt CVO Handelsschool Aalst een cursus Pools aan. Schrijf je nu in.

Cursus Pools: taal

Pools is een taal die behoort tot de groep van West-Slavische talen. De taal wordt gesproken door de inwoners van Polen (officiële taal) en door Poolse minderheden in andere landen. Niettegenstaande de Poolse taal vaak werd onderdrukt, is ze er toch in geslaagd een rijke literatuur te ontwikkelen. In termen van het aantal sprekers is het Pools op dit moment de grootste taal van de West-Slavische groep. Het is ook de tweede meest gesproken Slavische taal, na het Russisch en voor het Oekraïens.

Pools leren: alfabet

Het Poolse alfabet is hetzelfde als het Latijnse alfabet. Het Poolse alfabet telt 32 letters. En dit omdat sommige letters met diakritische tekens als aparte letters worden beschouwd. De letters q, v en x behoren niet tot het alfabet van de Poolse taal. Terwijl deze letters wel gebruikt worden in sommige leenwoorden en eigennamen.

Grammatica

De Poolse grammatica lijkt sterk op de Russische. Zij die Russisch kennen vinden Pools leren meestal gemakkelijker dan anderen. Pools is een taal die veel verbuigingen kent en een relatief vrije woordvolgorde. Er zijn geen lidwoorden en er wordt een onderscheid gemaakt tussen enkelvoud en meervoud.

Volgend academiejaar Pools leren? Reserveer vandaag nog je plaatsje.

Ik wil meer info

Locatie: CVO Handelsschool Aalst