Cursus Latijn

Locaties: CVO Handelsschool Aalst

Cursus Latijn Aalst - cursusjaar 2017-2018

niveau 

dag 

lesmoment 

IG

VG

HB 

totaal 

2e jaar (**)

dinsdag 

18.15-21.25

€ 200

€ 15

€ 0 

€ 215

(**) trajectduur cursus Latijn 2: 3/10/2017 tot en met 20/02/2018

Deze cursus kan je niet met opleidingscheques betalen, maar komt wel in aanmerking voor een tussenkomst via KMO-portefeuille.


IG = inschrijvingsgeld, VG = verbruiksgoederen, HB = handboek

Latijn is niet ten dode opgeschreven

Waarom zou je deze cursus volgen?

De keuze om Latijn te volgen in avondonderwijs lijkt niet evident. Men stelt zichzelf veelal de volgende vragen: “Wat is het nut van een dergelijke avondles? Zal dit niet te moeilijk zijn? Waarom zou ik kiezen voor Latijn?”. De vraag die je jezelf eerder kan stellen, is: “Waarom niet?”. Dat het beheersen van het Latijn geen direct ‘nut’ heeft is voor iedereen duidelijk. Je kan gelukkig oud worden zonder ooit één letter Latijn te hebben gelezen. Nochtans kan de studie van deze taal je leven enorm verrijken: je leert waar de woordenschat en de structuur van onze moderne talen vandaan komen, je krijgt inzicht in thema’s die al tweeduizend jaar lang mee ons culturele erfgoed bepalen, je leert dat eeuwenoude levenswijsheden vandaag nog steeds actueel blijken.

Deze cursus Latijn is gericht op beginners die nog nooit Latijnse les hebben gehad. We starten vanaf nul en bouwen onze kennis van de Latijnse taal langzaam op. Op die manier krijg je de taalkundige beginselen van Latijn onder de knie. Je leert waarom het Latijn een flecterende taal is, hoe we de werkwoorden en naamwoorden correct kunnen determineren, je maakt oefeningen op de basisspraakkunst en je leert eenvoudige teksten vertalen. Bij elke les wordt het basisvocabularium uitgebreid. Je maakt tevens kennis met de antieke Romeinse cultuur, die de bakermat vormt van onze West-Europese beschaving. Citaten en vereenvoudigde, authentieke teksten van antieke filosofen, redenaars, dichters en politici vormen het uitgangspunt in deze beginnerscursus Latijn.  

De benadering in deze cursus Latijn is anders dan bij de studie van een moderne taal. Het Latijn wordt op dit ogenblik immers amper nog gesproken. Een vlotte Latijnse conversatie houden is dan ook niet het doel van deze cursus. De studie van teksten, die worden gesitueerd in hun authentieke context, staat centraal.

Wil je graag meer te weten komen over deze cursus? Dan ben je steeds welkom op het vrijblijvende infomoment. Dit gaat door op woensdag 18 januari 2017 vanaf 18u. op de campus Keizersplein in Aalst. Dan kan je bij de docent Latijn terecht met al je vragen en bedenkingen omtrent deze cursus.

Interesse in deze cursus Latijn? Schrijf dan zeker en vast in!

Ik wil meer info

Locatie: CVO Handelsschool Aalst