Cursus Fins

Locaties: CVO Handelsschool Aalst

Cursus Fins Aalst - cursusjaar 2016-2017

niveau 

dag 

lesmoment 

IG

VG

HB

totaal 

GVG

VVG 

1e jaar

 

18.15-21.25

€ 180

€ 5

€ 90

€ 275

€ 131

€ 95

Momenteel organiseren wij de cursus Fins 1 niet. Wij leggen wel een wachtlijst aan via een mailtje naar stany.meskens@g-o.be. Bij voldoende interesse kan de cursus volgend cursusjaar worden ingericht.


IG = inschrijvingsgeld, VG = verbruiksgoederen, HB = handboek, GVG = gedeeltelijk vrijgesteld van inschrijvingsgeld, VVG = volledig vrijgesteld van inschrijvingsgeld

Wil je Fins leren? Dan ben je bij CVO Handelsschool Aalst aan het juiste adres. Als enige in Vlaanderen bieden wij een cursus Fins aan. Finland is een belangrijke economische macht en handelspartner. Fins leren biedt je dus heel wat mogelijkheden op professioneel vlak. Bovendien biedt deze opleiding je de kans probleemloos te communiceren met de plaatselijk Finse bevolking als je op reis gaat naar het prachtige land van de duizend meren.

Cursus Fins: Finse taal

Er zijn ongeveer 5 miljoen Finssprekenden in de wereld. Fins is één van de weinige talen in Europa die niet tot de Indo-Europese familie behoort. Net als het Ests, gesproken in de Golf van Finland, is het Fins één van de Fins-Oegrische talen. Het Fins alfabet bevat slechts eenentwintig letters: dertien medeklinkers en acht klinkers. Er is maar één geluid voor elke letter, één letter voor elk geluid en de klemtoon ligt altijd op de eerste lettergreep. Het Fins kent geen onderscheid tussen mannelijk en vrouwelijk en heeft geen bepaalde of onbepaalde lidwoorden. Ondanks deze factoren is de Finse taal niet gemakkelijk. Maar ze is des te boeiender.

Redenen genoeg dus om een cursus Fins te volgen. Schrijf je snel in.

Ik wil meer info

Locatie: CVO Handelsschool Aalst