Cursus Chinees

Locaties: CVO Handelsschool Aalst

Cursus Chinees Aalst - cursusjaar 2016-2017

niveau

dag

lesmoment 

IG

VG

HB

totaal

GVG

VVG 

1e jaar

 

18.15-21.25

€ 180

€ 5

€ 50

€ 235

€ 91

€ 55

Momenteel organiseren wij de cursus Chinees 1 niet. Wij leggen wel een wachtlijst aan via een mailtje naar stany.meskens@g-o.be. Bij voldoende interesse kan de cursus volgend cursusjaar worden ingericht.


IG = inschrijvingsgeld, VG = verbruiksgoederen, HB = handboek, GVG = gedeeltelijk, vrijgesteld van inschrijvingsgeld, VVG = volledig vrijgesteld van inschrijvingsgeld

Denk je eraan een cursus Chinees te volgen? Schrijf je vandaag nog in voor de taalcursus Chinees aan CVO Handelsschool Aalst. Onze taalcursus Chinees bestaat uit één richtgraad.

Waarom cursus Chinees

China: een fascinerend palet van Oosterse oude tradities en een snel veranderende moderne maatschappij. China: een land dat een grote economische opmars heeft gemaakt, een groeiend belang kent op politiek vlak en steeds meer Europese toeristen ontvangt. China: een land met een taal (het Mandarijn) die door ongeveer een vijfde van de wereldbevolking wordt gesproken. Inderdaad, het Chinees is niet alleen de taal van de filosofische begrippen Yin en Yang, maar biedt ook een grote troef op de arbeidsmarkt. Kortom, de rijke Chinese cultuur oefent in al haar facetten een sterke aantrekkingskracht uit op het Westen, ook op jou. Chinees leren aan CVO Handelsschool Aalst is een uitstekende manier om alle aspecten van de Chinese cultuur te ontdekken.

Chinees leren: richtgraad 1

In het eerste jaar leer je basisuitdrukkingen die gebruikt worden in dagelijkse situaties, zoals: iemand begroeten, jezelf voorstellen, nationaliteit meedelen, toestemming vragen, iemand uitnodigen, een afspraak maken, een bedanking uitdrukken. Ook leer je eenvoudige gesprekken voeren over studeren, familie, hobby’s, eten en drinken, enz. Er wordt in deze cursus veel nadruk gelegd op de praktische toepassing van de taal en op dagelijkse uitdrukkingen.
In het eerste jaar leer je de basisprincipes van het schrift en je leert zo’n 200 Chinese karakters schrijven.
Om de uitspraak en de tonen onder de knie te krijgen, gebruiken we in het begin het pinyin, een fonetisch systeem.
Over de Chinese cultuur krijg je achtergrondinformatie: het Chinese schrift, de Chinese feesten, de etiquette, de Chinese muziek, de Beijing opera,...

In het tweede jaar leren wij o.a. de tijd uitdrukken, hoe Chinezen hun verjaardag vieren en de Chinese sterrenbeelden. We gaan winkelen, onderhandelen over de prijs, leren de Chinese munteenheid gebruiken. We nemen deel aan feestjes, kunnen wensen uitdrukken, een afspraak maken, met uitnodigingen omgaan,een taxi nemen, telefonisch vrienden uitnodigen om op bezoek te komen. Wij gaan op consultatie in het ziekenhuis en kunnen hierbij de belangrijkste klachten en de lichaamsdelen benoemen.
Ook het Chinese schrift komt uitgebreid aan bod. De karakters herkennen en schrijven draagt bij tot het machtig worden van de Chinese taal. Er wordt in het tweede jaar aan deze vaardigheid extra aandacht besteed. De Chinese taal staat ook nooit los van cultuur. Via de taal reis je door China en maak je kennis met de geschiedenis, de cultuur en de samenleving.
Aan de hand van gerichte teksten, eenvoudige dialoogjes, geluidsmateriaal en heel veel oefeningen (waarbij de nadruk ligt op het praktische gebruik van de taal) komen deze thema's aan bod en wordt de leerstof verwerkt.

 

Ik wil meer info

Locatie: CVO Handelsschool Aalst